Autor Subiect: panou solar + invertor= avarie  (Citit de 173 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline SERGHEIDIN

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 275
  • Karma: +1/-0
panou solar + invertor= avarie
« : Mai 04, 2018, 07:57:31 p.m. »
De 1 Mai, am testat  pe teren panoul meu solar,si frigiderul cu compresor la 220 (am eu o pasarica cu 220 ...cum ca este maj ,,rentabil" ).

Problema este urmatoarea:cu panoul legat in sistem (direct la acumulator) cand porneste frigiderul (sau incearca sa porneasca) invertorul intra in avarie si se opreste.Daca decuplez panoul solar ,frigiderul porneste fara probleme pe invertor!


Care sa fie ...cauza fenomenului ?!

Online Catalin

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 385
  • Karma: +11/-1
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #1 : Mai 04, 2018, 09:13:22 p.m. »

cu panoul legat in sistem (direct la acumulator) 

Adica intre panoul fotovoltaic si acumulator nu ai un regulator???
Unele lucruri in contact cu prostul ... nu functioneaza :D

FIAT Burstner Travel Van 571T

Offline SERGHEIDIN

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 275
  • Karma: +1/-0
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #2 : Mai 05, 2018, 12:34:09 a.m. »
Exista si regulatorul in sistem evident..am omis sa mentionez asta.

Online MariusGeorge

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 1.465
  • Karma: +19/-3
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #3 : Mai 05, 2018, 10:24:15 a.m. »
Chiar dubios...
Tel:0740850863
      0721796210
Rulota Adria Adiva 532 LT--2006
Auto:
Land Rover TD4-2010

Online Adrian H

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 922
  • Karma: +15/-1
  • Anywhere I roam, where I lay my head is home
    • Forum CampinginRomania
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #4 : Mai 07, 2018, 09:18:18 a.m. »
Daca ai invertorul legat in regulator, curentul o ia pe calea cea mai scurta. E posibil sa incerce invertorul sa traga direct din borna alaturata, respectiv din panou direct, nu are suficient curent si da eroare.
Autorulota Burstner Aviano i684 pe Ducato 2.8

Offline SERGHEIDIN

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 275
  • Karma: +1/-0
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #5 : Mai 07, 2018, 08:17:24 p.m. »
Conexiunile sunt facute in felul urmator:
- panoul legat la regulator la bornele dedicate.....apoi  de la bornele de baterie ale regulatorului am cabluri de 4 mm  pana la acumulator.
Invertorul il am legat direct la bornele acumulatorului prin cablurile lui (foarte groase) si lungi de 50 cm.
In concluzie...ca la carte.
Pe bornele regulatorului pt consumatori,nu am legat nimic...
Posibil sa am diodele de la panou strapunse....?
Invertorul se comporta ca si cand ar fi alimentat dintr-o baterie descarcata!!
Sa incerc sa pun niste diode suplimentare ?...Nu stiu ce pot face .
Ca si comportament ,invertorul incerca sa porneasca..piuia continuu si se oprea.Cand apasam butonul de pornire (il tineam apasat pana pornea ..foarte repede) pornea frigiderul fara probleme!! Functiona frigiderul fara probleme dar la urmatoarea pornire totul era la ghici...uneori pornea (rar) ..dar de cele mi multe ori nu.
« Ultima Modificare: Mai 07, 2018, 08:25:02 p.m. de SERGHEIDIN »

Online Adrian H

  • Administrator
  • *****
  • Mesaje postate: 922
  • Karma: +15/-1
  • Anywhere I roam, where I lay my head is home
    • Forum CampinginRomania
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #6 : Mai 08, 2018, 08:41:35 a.m. »
Era soare afara cand faceai asta, incarca panoul? Apropo de diode, am mai auzit de regulatoare care scurg curentul din baterie catre panou ca rezistenta daca nu e soare, dar mi s-au parut zvonuri... Poate, totusi, nu sunt zvonuri si ai un controller mai dubios. Incearca sa gasesti unul de imprumut sa faci un test.
Autorulota Burstner Aviano i684 pe Ducato 2.8

Offline SERGHEIDIN

  • Global Moderator
  • *****
  • Mesaje postate: 275
  • Karma: +1/-0
Re: panou solar + invertor= avarie
« Răspuns #7 : Mai 08, 2018, 09:37:24 a.m. »
Soare,conditii ideale,incarcare ok....Posibil sa ai dreptate !Regulatorul oricum este ceva ieftin.

Pentru stiinta mea (sj nu numai) : ce tensiune de incarcare sau,,float voltage" (ce o insemna si asta ?) aveti setata pe regulatorul de incarcare?
La mine a venit setat pe 13.7 v....oprirea consumatorilor la 10.7 v si reconectare la 12.6v .Oricum ,nu am conectat nimic pe bornele consumatorilor.
« Ultima Modificare: Mai 08, 2018, 08:51:49 p.m. de SERGHEIDIN »

 

Related Topics

  Titlu / Creat de Răspunsuri Ultimul mesaj
31 Răspunsuri
716 Vizualizări
Ultimul mesaj Aprilie 11, 2017, 10:21:10 p.m.
de Alex
4 Răspunsuri
211 Vizualizări
Ultimul mesaj Aprilie 12, 2017, 02:16:17 p.m.
de Alex
5 Răspunsuri
166 Vizualizări
Ultimul mesaj Decembrie 07, 2017, 12:29:08 p.m.
de Adrian H
5 Răspunsuri
218 Vizualizări
Ultimul mesaj Ianuarie 29, 2018, 08:39:07 a.m.
de Adrian H
4 Răspunsuri
131 Vizualizări
Ultimul mesaj Februarie 22, 2018, 08:51:40 p.m.
de MariusGeorge